Download onze aardbeien flyer

Mycorrhiza is een micro-organisme dat in de bodem samen met schimmels en bacteriën zorgt voor een optimaal bodemleven. Micosat bestaat uit een selecte groep endo- of ecto mycorrhizae, schimmels en bacteriën afgestemd op de wortels van de betreffende plant.

aardbeiDe mycorrhizae-schimmels groeien, eenmaal in de grond aangebracht, binnen ongeveer een week uit tot een kolonie. De ecto-mycorrhizae blijven aan de buitenzijde van de wortels. De endo-mycorrhiza gaat uiteindelijk een symbiose aan met de wortel van de plant. Eenmaal binnengedrongen in de wortels van de gastplant helpt het de plant beter voedingstoffen op te nemen zoals stikstof, kalium en fosfor. Daarnaast onttrekt de plant beter spoorelementen uit de bodem zoals magnesium, koper, zink en ijzer. De plant groeit beter en breidt het wortelgestel (rhizosfeer) aanzienlijk uit waardoor nog meer voeding en water kunnen worden opgenomen.
De groei wordt gestimuleerd en dat resulteert uiteindelijk in een meeropbrengst. Niet alleen van aardbeien maar ook van framboos en braam.

Mycorrhizae bevordert de wortelstructuur. Grotere wortels kunnen beter voedingsstoffen en water opnemen. De plant groeit daardoor beter, wordt sterker en is beter bestand tegen ziekten onder de grond. De kwaliteit van de aardbei neemt toe. 137% meer anti-oxidanten. 60% minder nitraat. 1,85 gr/kg phenolen = 164 meer dan normaal. Micosat F heeft een aantal producten speciaal voor de aardbeienteelt.

Micosat voor het planten
Micosat F Granulaat 15 kilo / ha Zorgt voor betere wortelvorming
Micosat Seeds Poeder 5 kilo / ha Zorgt voor betere wortelvorming
Micosat MO WP  Poeder 5 kilo / ha Wortelvorming en weerstand
Micosat voor de verzorging
Micosat F TAB WP Poeder 500 gr / ha Weerbaarder tegen schimmelziekten
Micosat F PO WP Poeder 500 gr / ha Weerbaarder tegen meeldauw
Micosat F VO-12WP Poeder 500 gr / ha Weerbaarder tegen bacteriën
Micosat F LEN WP Poeder 4 kilo / ha Weerbaarder tegen insecten/nematoden

Aardbei-trayveld-GensonMicosat F is een granulaat dat bij de potgrond gemengd kan worden. Al snel ontwikkelt de Mycorrhiza een kolonie en geeft de plant (stek) een groeispurt.

Micosat WP producten kunnen in water worden opgelost en op de bestaande producten gesproeid worden of door de druppelaars gedoseerd bij de wortels.

Download de handleiding voor het telen en verzorgen van Aardbeiplanten met Micosat

Download het WageningenUR rapport "Mycorrhiza inzetten tegen Phytophthora in aardbei"