Download onze maïs en gras flyer

Mycorrhiza is een micro-organisme dat in de bodem samen met schimmels en bacteriën zorgt voor een optimaal bodemleven. Micosat bestaat uit een selecte groep endo- of ecto mycorrhizae, schimmels en bacteriën afgestemd op de wortels van de betreffende plant.

maisDe mycorrhizae-schimmels groeien, eenmaal in de grond aangebracht, binnen ongeveer een week uit tot een kolonie. De ecto-mycorrhizae blijven aan de buitenzijde van de wortels. De endo-mycorrhiza gaat uiteindelijk een symbiose aan met de wortel van de plant. Eenmaal binnengedrongen in de wortels van de gastplant helpt het de plant beter voedingstoffen op te nemen zoals stikstof, kalium en fosfor. Daarnaast onttrekt de plant beter spoorelementen uit de bodem zoals magnesium, koper, zink en ijzer. mais2De plant groeit beter en breidt het wortelgestel (rhizosfeer) aanzienlijk uit waardoor nog meer voeding en water kunnen worden opgenomen. De voedingswaarde stijgt met name eiwit De groei wordt gestimuleerd en dat resulteert uiteindelijk in een meeropbrengst. Niet alleen van mais maar ook van gras.

koeMycorrhizae bevordert de wortelstructuur. Grotere wortels kunnen beter voedingsstoffen en water opnemen. De plant groeit daardoor beter, wordt sterker en is beter bestand tegen ziekten onder de grond. Micosat F heeft een aantal producten speciaal voor de land en tuinbouw.

Behandeling van maïs bij het zaaien
Micosat Seeds WP Poeder 0,75 tot 1 kg/ha
Micosat Granen Granulaat 10 kg/ha Meest gebruikt
Behandeling van graszaad bij het zaaien
Micosat Seeds WP Poeder 0,75 tot 1 kg/ha
Verzorging van het gras
Micosat TAB Plus WP Poeder 2 kg na eerste keer maaien, max. 2x

Om Micosat SEEDS beter aan het zaad te laten kleven is er Micosat SP099. Gebruik 1 pakje van 20 gram per kilo Micosat Seeds.

Download ons maïs rapport

Download het 'Een symbiotische weg naar duurzaamheid Economische stallen'

Download het rapport 'Lage emissie kringloop melk'