Download onze wortels en peen flyer

Mycorrhiza is een micro-organisme dat in de bodem samen met schimmels en bacteriën zorgt voor een op maal bodemleven.Micosat bestaat uit een selecte groep mycorrhizae, schimmels en bacteriën afgestemd op het wortelgewas.

wortels2De mycorrhizae-schimmels groeien, eenmaal in de grond aangebracht, binnen ca. een week uit tot een kolonie. De endomycorrhiza gaat uiteindelijk een symbiose aan met de wortel van de plant. De wortelstructuur wordt aanzienlijk groter waardoor de plant beter voedingsstoffen en kan opnemen zoals magnesium, stikstof, kalium en fosfor. Daarnaast on rekt de plant beter spoorelementen zoals koper, zink en ijzer uit de bodem. Micosat biedt de sterkere en gezondere plant extra weerstand tegen ziekten zoals zwarteplekkenziekte (Alternaria radicin). Dat resulteert uiteindelijk in een gezondere plant met meer opbrengst.

wortelsMicosat is te verwerken met het zaad. Hiervoor wordt Micosat MO WP ingezet dat samen met hechtpoeder Micosat ST099 verwerkt kan worden in de zaaimachine. In een bak of emmer meng je het zaad met  Micosat MO WP en voeg je per kilo Micosat MO WP, 20 gram hechtpoeder ST099 toe. Een klein beetje water toevoegen of met de plantenspuit het zaad wat vochtig maken en goed door de Micosat mengen.

wortels3Micosat MO granulaat is er voor nog meer weerstand tegen ziekten zoals zwarteplekkenziekte (Alternaria radicin).

Bij het zaaien van wortelzaad kan met een granulaatstrooier gebruik gemaakt worden van Micosat MO granulaat, gedoseerd aangebracht in de veur waar het zaad komt. Verbruik 5-6 kilo per ha.

Micosat MO WP is om in water op te lossen. Verbruik 5-6 kilo per ha. Voor met ziekte besmette grond of aaltjes gebruikt u Micosat LEN WP. Aanvankelijk van de aaltjesdruk 5-15 kilo per ha.

Verzorging van het gewas tijdens het groeiseizoen
Met Micosat TAB PLUS WP krijgt het gewas meer weerstand tegen ziekten. Dosering 500 gr/ha per keer. In totaal 6 -8x spuiten tijdens het groeiseizoen, aanvankelijk van weersomstandigheden en de ziektedruk.

Behandeling voor het zaaien van wortel/peen
Micosat MO Oplosbaar granulaat 5-6 kg/ha Voor wortelvorming - groei
Micosat MO WP Poeder 5-6 kg/ha Voor wortelvorming - groei
Micosat LEN WP Poeder 5-15 kg/ha Weerstand tegen aaltjes
Micosat voor de gewasverzorging
Micosat TAB PLUS WP Poeder 6 tot 8x 500 gr. Weerbaar tegen schimmelziekten

Download het wortelrapport 2017