micosatMycorrhizae zijn micro-organismen die in de bodem samen met schimmels en bacteriën zorgen voor een optimaal bodemleven. Micosat bestaat uit een selecte groep endo- of ecto-mycorrhizae, schimmels en bacteriën die worden afgestemd op de wortels van de betreffende plant. De mycorrhiza- schimmels groeien, eenmaal in de grond aangebracht, binnen ongeveer een week uit tot een kolonie. De ecto-mycorrhizae gaan uiteindelijk een symbiose aan met de wortel van de plant. Eenmaal binnengedrongen in de wortels van de gastplant, helpt het de plant beter voedingstoffen op te nemen zoals stikstof, kalium en fosfor.

250px-Ericoid_mycorrhizal_fungusDaarnaast onttrekt de plant beter spoorelementen uit de bodem zoals magnesium, koper, zink en ijzer. De plant groeit beter en breidt het wortelgestel (rhizosfeer) aanzienlijk uit, waardoor nog meer voeding en water kan worden opgenomen. De groei wordt extra gestimuleerd en dat resulteert uiteindelijk in meer opbrengst. Niet alleen van bijvoorbeeld aardappel en aardbei, maar ook van alle andere planten en bomen.

scan-5971Daarnaast biedt het pakket aan schimmels e bacteriën in Micosat de sterkere en gezondere plant meer weerstand tegen ziekten. Er zijn immers dominante schimmels en bacteriën in de bodem aanwezig en deze krijgen door het gebruik van Micosat geen kans om aan te vallen. Tijdens het groeiseizoen kan het gewas behandeld worden, door middel van enkele malen spuiten met Micosat opgelost in water. Daardoor wordt de weerstand tegen ziekten boven de grond, nog verder verhoogd.

Micosat, mycorrhizae, schimmels en bacteriën

  • Vergroot de wortelstructuur
  • Verbetert de opbrengst
  • Vermindert toevoegen van chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen
  • Is 100% biologisch (SKAL)
  • Laat geen residuen achter op het gewas
  • Streeft naar een duurzame land- en tuinbouw