Bloembollenteelt gestart

Het is september, de bloembollenteelt is weer begonnen. Micosat F heeft een aantal producten speciaal voor de bloembollenteelt, die bij het planten en bij de verzorging van het gewas voor een betere groei, maar ook voor meer weerstand tegen ziekten zorgen.

Micosat bestaat uit een selecte groep schimmels, bacteriën en trichoderma, afgestemd op de wortels van de bloembollen. De mycorrhizae-schimmels groeien, eenmaal in de grond aangebracht, uit tot een kolonie. De endo-mycorrhiza gaat uiteindelijk een symbiose aan met de wortel van de plant. Eenmaal binnengedrongen in de wortels van de gastplant helpt het de plant beter voedingstoffen op te nemen zoals calcium, kalium en fosfaat. Daarnaast onttrekt de plant beter spoorelementen uit de bodem zoals magnesium, koper, zink en ijzer. De plant groeit beter en breidt het wortelgestel (Rhizosfeer) aanzienlijk uit waardoor nog meer voeding en water kunnen worden opgenomen, ook tijdens stressperioden (droogte). De groei wordt gestimuleerd en dat resulteert uiteindelijk in een betere opbrengst in gewicht per bol en een betere kwaliteit van de oogst.

Micosat is 100% biologisch (SKAL-gecertificeerd) en zorgt er met nuttige schimmels, bacteriën en trichoderma voor dat het gewas niet alleen beter groeit, maar ook dat het beter bestand is tegen ziekten: het biedt effectief* weerstand tegen o.a. Pythium en Fusarium en tegen nematoden/aaltjes en het tabacco ratelvirus.

Micosat is bovendien uitermate praktisch toe te passen: het kan met de granulaatstrooier of in water opgelost bij het planten worden aangebracht.

Kijk voor meer informatie bij bloembollen.
Of raadpleeg uw adviseur of Micosat Nederland.

*In diverse onafhankelijke praktijkproeven blijkt keer op keer dat toevoeging van Micosat F tijdens het planten en de teelt de groei bevordert en problemen reduceert. In formeer bij ons naar de testresultaten.

Boomkwekerij

Micosat wordt daar succesvol ingezet om bodemleven en gewasgroei te bevorderen. Voor een goede groei van bomen en planten is een optimaal bodemleven noodzaak. Zowel schimmels en bacteriën als trichoderma en mychorrhizae spelen daarbij een belangrijke rol.

Micosat is een hoog geconcentreerde entstof van nuttige schimmels, bacteriën, trichoderma en mychorrhizae. Micosat F Uno en Micosat F Forest worden bij de wortels aangebracht, bij voorkeur bij het planten. De mychorrhizae groeien uit tot een volwaardige kolonie. Micosat stimuleert de wortelgroei en verbetert de opname van voedingsstoffen en sporenelementen. De planten groeien daardoor beter, ook onder stressvolle omstandigheden zoals droogte en bij aantasting van ziekten en plagen!

Naast toepassing bij de wortels kan Micosat ook over het gewas worden gespoten. Het laagje micro-organismen op het blad beschermt tegen indringing van schimmels en bacteriën.

Micosat:

  • Is 100% natuurlijk en onderdeel van totaalstrategie voor duurzaam, biologisch telen (SKAL-gecertificeerd).
  • Bevordert de wortelgroei en de opname van voedingsstoffen.
  • Vergroot de weerstand van de plant in stressvolle omstandigheden zoals droogte en tegen ziekten.
  • Stimuleert het bodemleven, zorgt voor toename van nuttige bodemorganismen en leidt tot een betere bodemstructuur.
  • Leverbaar als granulaat en in water oplosbaar poeder.

Kijk voor meer informatie bij boomkwekerijen.
Of neem gewoon even vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag!

24 september: interessante studie-/boomkwekerijdag in Haaren

24 september aanstaande organiseren Smeets Agroconsultancy, Hessel Marketing & Communicatie, Boomkwekerij M van den Oever en Delphy een interessante studiedag, onderverdeeld in een apart ochtend- en middagprogramma. Thema in de ochtend: klimaatbestendige en duurzame bodemverbetering in teelt en aanplant, en in de middag: boomkwekerijmiddag Bodem en Water de Kempen, voor teelt en aanplant.

Micosat is een van de deelnemers die dag en zal het met u graag gaan hebben over ondergrondse biodiversiteit, voor een weerbare en gezonde aanplant.

Het ochtendprogramma begint om 09:30 uur, ontvangst om 09:00 uur. Voor aanmelden en een actueel programma: https://delphy.nl/event/boomkwekerijmiddag-bodem-en-water-de-kempen-voor-teelt-en-aanplant/

Het middagprogramma begint om 13:30 uur, voor aanmelden en een actueel programma: https://delphy.nl/event/studie-ochtend-voor-gemeenten-en-hoveniers-bodem-en-water-de-kempen-voor-teelt-en-aanplant/

Ander kort nieuws

  • Goed nieuws voor de boomkwekerij: de regering maakt in het streven om de CO2-uitstoot te beperken 10 miljoen euro vrij voor de (extra) aanplant van laanbomen.
  • Wist u dat Micosat F bij uitstek geschikt is om toe te voegen aan de compost en potgrond die u toch al gebruikt? Voor een maximaal resultaat!
  • Bij Proeftuin Zwaagdijk loopt het 4-jarige project “De Groene Tulp”, waarin onderzoek wordt gedaan naar ‘groene’ gewasbeschermingsmiddelen.
  • In juli 2020 zijn de onderzoeksresultaten van het project ‘Vitaliteit Hyacint’ (i.s.m. Proeftuin Zwaagdijk), waar ook producten van Micosat werden gebruikt, gepubliceerd. Voor geïnteresseerden is de uitgebreide rapportage van de resultaten beschikbaar.